Recap: Iftar@Clusity

Op 12 april vierden we bij Clusity een iftar. Dit was de ideale gelegenheid om moslimvrouwen uit de tech community samen te brengen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe connecties te maken! Het was ook een fantastische kans voor alle niet-moslims om meer te leren over de Ramadan en islamitische cultuur.

 

Op 12 april in de avond organiseerden we samen met enkele leden van onze #womenintech community een iftar-maaltijd, waarbij Ayşe Tusem Güngör een kader gaf over het belang van de iftar voor haar en ons vertelde hoe veel het voor haar betekent om deel te kunnen uit maken van een community waar ze mag zijn wie ze is: vrouw in tech, met een cultureel diverse achtergrond en ook moslima. Na het welkomstwoord konden de deelnemers genieten van de iftar-maaltijd en ons bekend Clusity 1:1 speednetwerken. Rondom een verbindende, inspirerende en leerrijke avond.

Hieronder kan je de foto’s van de avond terugvinden

(Klik op de foto’s om ze in het groot te zien. 😊)

Iedereen was welkom

Hoewel de iftar een religieuze betekenis heeft, kon iedereen, ongeacht gender, geaardheid, religie, cultuur of achtergrond, deelnemen. Het was een fijne gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en te genieten van de gemeenschappelijke waarden van respect, tolerantie en begrip.

Onze maatschappij wordt diverser en zo ook de culturele gebruiken van de mensen in de maatschappij. Onze Clusity community weerspiegelt deze diverse maatschappij. Maar veel bedrijven en communities vragen zich af hoe ze hiermee best kunnen omgaan. Vieren we alle feestdagen of geen? Of welke dan wel? Er is misschien geen eenduidig of exact antwoord op deze vragen.

Wat we wél weten is dat het vieren van de belangrijke momenten voor de mensen uit je community, netwerk, bedrijf of omgeving, voor connectie zorgt als je dit in duidelijk overleg doet, goed luistert en afstemt. 🥰 En dit ondervonden we zeker en vast gisteren avond!

Achtergrond info: Wat is een iftar?

Een iftar is de eerste maaltijd die moslims nuttigen na zonsondergang tijdens de heilige maand van de Ramadan. Tijdens de Ramadan maand vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang, wat betekent dat ze geen eten of drinken consumeren tijdens daglichturen. De iftar is dus het breken van het vasten. Het is vaak een speciale en feestelijke maaltijd die samen met familie en vrienden wordt genoten.

 


Ben je er graag ook eens bij? Registreer je voor onze volgende events! 👇🏾

 
Previous
Previous

Happy Intl. Girls in ICT Day! Dit was het event!

Next
Next

De realiteit van autistische vrouwen in tech