Pride in Tech🏳️‍🌈: hoe het verliep!

1 Juni. Niet alleen de start van Pride month 2023🌈, maar ook de verjaardag van Clusity, the #womenintech community🥳! Twee redenen om te vieren en dat deden we met het fantastische ‘Pride in Tech event’ bij Cronos Europa in Brussel. Hier vind je een recap van de inspirerende avond, samen met de foto’s! Re-enjoy!😉

 

Gisteren, wanneer de nog steeds broodnodige Pride maand startte, brachten we vrouwen, LGBTQIA+ bondgenoten en enthousiastelingen samen om de wereld van Pride en technologie te bespreken.🌍 Tijdens deze avond, verdiepten we ons in de parallellen tussen de Pride beweging en de tech wereld. Het ding dat ze mogelijk gemeen hebben: de belichaming van essentiële verandering, veerkracht en empowerment. 💪🏼

Om de avond te beginnen, startte we met een artistieke bijdrage van spoken-word artieste Maravilha Munto:

“I think love is loving yourself unconditionally. That includes the parts of yourself you wish the world could never see. That includes the body you start to love less, because of the unrealistic standards you have forced yourself to believe in, unconsciously.”

Met haar fijne persoonlijkheid en prachtige gedichten, begeleid door vredige muziek, bezorgde ze ons een lach😄 (en een traan💧). Door stil te staan bij waar we allemaal tot in staat zijn wanneer we onszelf pas echt liefhebben zoals we zijn, zette ze de hoopgevende en positieve noot voor de avond.

Daarna deelden we ideeën, persoonlijke verhalen en gelijkenissen met de tech-wereld tijdens een panel gesprek. Hierin deelden Izzy Claerhout (she/her), Emmanuelle Verhagen (e/ir) en Lissah Blommaert (she/her) en het 4e panellid: het publiek, hun ervaringen en visies over het belang van het blijven praten en het doorbreken van barrières🚧. Een belangrijke conclusie die hieruit getrokken kan worden:

“We moeten stoppen met denken in termen van wij of zij. Het gaat gewoon om ons, allemaal samen. Het gaat niet om verschillen, het gaat niet om "accepteren" van mensen. Het gaat erom met elkaar samen te leven en van elkaar te leren in plaats van tegen elkaar te vechten. Dit geldt niet alleen voor de LGBTQIA+-gemeenschap, maar voor diversiteit, gelijkheid en inclusie in het algemeen.”

Kortom, het was een inspirerende avond waarbij iedereen de kans had te leren van elkaar, barrières te doorbreken en te connecteren! Laat daarvoor tech een katalysator zijn voor het omarmen van positieve verandering!

Bedankt aan Cronos Europa voor de fijne locatie & ondersteuning om dit event waar te maken! 🤗

Hieronder vind je de foto’s terug!

(Klik op de foto om ze in het groot te zien!)

 


Heb je onze nieuwe events al gezien? Registreer NU! 👇🏾

 
Previous
Previous

Public Speaking workshop recap

Next
Next

Happy Intl. Girls in ICT Day! Dit was het event!