Recap: InspiringFifty Deep Tech event

Afgelopen vrijdag, 22 april, hebben we een grote stap gezet in het verbinden van vrouwelijke deep-tech rolmodellen en degenen die elke dag door hen geïnspireerd worden. Samen met 21 InspiringFifty Deep Tech winnaars en andere leden van de community hebben we een interactieve, inzichtelijke en leuke middag gehad.

Elke Krämer liet iedereen stilstaan bij hun eigen "similarity bias" en gaf een aantal zeer praktische voorbeelden en best practices om deze te overwinnen. Tijdens rondetafeldiscussies kwamen we tot een reeks acties, die sommigen van jullie al uitvoeren, om diversiteit in tech recruitment te vergroten. 

We nodigden InspiringFifty Deep Tech winnaars Charlotte Kjellander, Sepideh Del en Lori Goff uit op het podium om te praten over het belang van rolmodellen bij het creëren van een nieuw verhaal voor groot leiderschap in deep tech. Een rolmodel zijn kan er voor iedereen anders uitzien. Om het aantal nominaties voor de volgende InspiringFifty Deep Tech te vergroten en te diversifiëren, daagde Lori Goff ons allen uit om een ambitieus, persoonlijk doel te stellen voor het delen van toekomstig InspiringFifty nieuws en nominaties. We kunnen niet wachten om het effect daarvan te zien in onze volgende editie! 

Tot slot was het tijd voor awards! We nodigden drie juryleden uit op het podium om de winnaars van de InspiringFifty Deep Tech Awards uit te reiken. Bedankt, Lene Hviid, Tom Vanhoutte en Hans de Jong voor jullie aanwezigheid en het ondersteunen van deze golf van inspiratie. Het samen zien van deze grote groep InspiringFifty Deep Tech winnaars op het podium gaf ons allemaal energie. En, tot slot, konden we nog veel meer verbinden - en inspireren - tijdens de borrel na het evenement. Samen, met jullie allemaal aanwezig, was dit een uitstekende aftrap voor de InspiringFifty Deep Tech gemeenschap. We zijn enthousiast om verder te bouwen op dit momentum en meer vrouwen in deep tech te inspireren in de toekomst. 

Hier vind je een aantal "Pearls of Wisdom" die uit de tafelgesprekken naar voren kwamen!


Neem zeker ook eens een kijkje naar onze volgende events! 👇🏾

Previous
Previous

Terugblik: Passie voor A.I. en Big Data X Brainjar

Next
Next

Terugblik: Intl. Girls in ICT day x KDG Hogeschool