Book Showcase: ‘Women in Tech’ by Laurence Jacobs

Laurence Jacobs, Women in Tech ambassadeur en Business Relations officer bij Agoria, schreef haar tweede boek dit jaar. Waarom ze dat schreef en wat ze ervan leerde deelde ze graag met ons. Hieronder kan je een korte recap terugvinden! 📖

Eerder dit jaar bracht Laurence Jacobs haar boek "Women in Tech" uit om het landschap van de #techwereld in kaart te brengen. Tijdens ons online event op 15 september dook ze in de evolutie van tech carrières, haar motivatie voor het schrijven van dit boek en wat ze ervan geleerd heeft.

In haar boek komen 5 pijlers aan het licht, die elk een hefboom vormen voor meer diversiteit en inclusie in de tech wereld. Laurence deelt hierin de visie van het belang van tech om zowel iedereen de kans te geven een economisch stabiele carrière te bieden, waar veel groeiopportuniteit bestaat; en iedereen de kans te geven wat voor impact je kan maken met tech, één van de sectoren die meest bepalend is hoe de wereld van morgen er zal uitzien.

De 5 pijlers die Laurence aanhaalde zijn:

  • Digital Skills: opleidingen en upskilling initiatieven gericht op meisjes en vrouwen.

  • Inclusive Company Cultures: het werken aan inclusie binnen bedrijven.

  • Rolemodels & Representation: het showcasen van verschillende soorten rolmodellen, zodat er een beeld kan ontstaan waar mensen naar willen streven.

  • Supporting Female Entrepreneurs: het aanmoedigen van investeerders om meer op vrouwen in te zetten.

  • Inspiring the Next Generation: werken met scholen en initiatieven voor jeugd.

Hier vind je de slides van de presentatie.🖱️

In het boek vind je concrete lijsten van organisaties die bijdragen tot deze 5 pijlers, van onderwijsinstellingen, DEI experten tot netwerkorganisaties (Yes, Clusity staat er ook in! :D). Je kan het boek kopen via deze link!

Ben je er ook graag eens bij? Check onze upcoming events hier of schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 
Previous
Previous

Rein te gast bij “Heart Rocking Organisations”💚💜

Next
Next

Reflectie van Anneleen na 6 maand bij Clusity