Reflectie van Anneleen na 6 maand bij Clusity

7/8/2023

Laatste dag bij Clusity (voorlopig :) ) waar we Anneleen toch enkele handige gadgets meegaven voor haar avontuur in Azië. ✈️🌏

Zes maanden geleden begon ik vol enthousiasme en een tikkeltje zenuwachtig aan mijn avontuur als stagiair diversiteits- en inclusieconsultant bij Clusity. De eerste dag dat ik het Cronos-gebouw binnenstapte, voelde als het begin van een opwindende ontdekkingsreis in de voor mij toen nog onbekende Tech-sector. Met nieuwsgierigheid naar mijn nieuwe collega's en de uitdagingen die voor me lagen, stond ik klaar om me volledig te laten onderdompelen in deze boeiende wereld.

En nu, na een waanzinnige rollercoaster van ervaringen, voel ik dat het moment is aangebroken om mijn gedachten met jullie te delen. Want voordat ik me volledig richt op mijn toekomstige professionele pad, heb ik de beslissing genomen om een reis naar Zuid-Oost Azië te maken. Daar wil ik graag verkennen, ontmoeten en genieten, maar ook mezelf laten inspireren, zodat ik vol frisse energie aan mijn volgende hoofdstuk kan beginnen.

Al vóór het begin van mijn stage was ik best onder de indruk van de kracht van netwerken. Ik werd via-via met Clusity in contact gebracht door een lid van de community. Het gemeenschapsgevoel werd al snel bevestigd tijdens het eerste Clusity-event. Het was prachtig om te zien hoe mensen elkaar ondersteunden en motiveerden om te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. En raad eens? Het werkt! Samenwerken en elkaar aanmoedigen opent grenzeloze mogelijkheden. Die avond heb ik zelf waardevolle connecties gelegd, waar ik gedurende mijn hele tijd bij Clusity actief mee aan de slag ben gegaan (en die ik nog lang zal koesteren).

Voor mij zijn diversiteit en inclusie veel meer dan slechts modewoorden; het zijn vitale pijlers. Het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd, ongeacht hun achtergrond. En het was een eer om te mogen meewerken aan het creëren van zo’n omgeving voor vrouwen in Tech (& allies uiteraard). Alleen door diversiteit en inclusie te omarmen, kunnen we een sterke en innovatieve Tech-industrie opbouwen die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Zo moeten we verschillende talenten benutten en producten ontwikkelen die de diversiteit van onze wereld weerspiegelen. Op die manier komen we tot een betere, eerlijkere en meer vooruitstrevende wereld voor iedereen.

Vanaf het begin af aan werd mijn input binnen Clusity oprecht gewaardeerd. Als teamlid kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor ik me waardevol voelde en echt impact kon maken. Ik kreeg de kans om mijn academische kennis in de praktijk te brengen en zag de tastbare resultaten van mijn inspanningen. Het gevoel dat je bijdraagt aan positieve verandering is simpelweg onbeschrijfelijk. Samen hebben we projecten gerealiseerd die hebben bijgedragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen in Tech, het bieden van educatieve kansen en het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen. Het was ontzettend bevredigend om te zien hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben.

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat mijn verwachtingen zijn overtroffen en ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit avontuur. Ik wil de hele Clusity-community en mijn fantastische collega's bedanken voor deze onvergetelijke ervaring. Voor alle studenten die op zoek zijn naar een stage- of werkplek waar je écht het verschil kunt maken en waar je met open armen wordt ontvangen, kan ik Clusity alleen maar aanraden!

Tot ziens en blijf jezelf omringen met inspirerende mensen!

-Anneleen Matthé


Previous
Previous

Book Showcase: ‘Women in Tech’ by Laurence Jacobs

Next
Next

Onze zomer is gestart met dit event.